12 lipca 2014

Węglowodany i białko

czyli makaron i łosoś. Pomysł ściągnięty z Pasta e pesto. Nie jest taki  jak tam, nie wiem jakiej przyprawy mi brakuje, ale jest i tak smaczny. Muszę uzupełnić węglowodany, białko niespecjalnie, tym bardziej, że aktualnie nerka mi odmawia współpracy, a jest bardzo czuła na białko (w sumie na jego nadmiar), ale jest i łosoś. W końcu to też zdrowy tłuszcz:). Porcja na 1 osobę.

Makaron z łososiem

50 g makaronu
80 g łososia
1 papryczka pepperoni
1,5 ząbka czosnku
drobno posiekana pietruszka
sól i pieprz
oliwa z oliwek

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem. Łososia posól i upiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 -15 minut.
Papryczkę pepperoni i czosnek pokrój usmaż na oliwie. Ugotowany makaron odcedź i wrzuć na patelnię do papryczki i czosnku, wsyp natkę pietruszki, wszystko razem wymieszaj i  wyłóż na talerz. Połóż łososia na makaronie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz