11 lutego 2016

Migdałowo - kokosowy pudding z tapiotki

Lekki, fajny, migdałowo - kokosowy. Na temat puddingu z tapioki internet napisał już wszystko więc nie będę powtarzała. Powiem tylko, że warto mieć te białe kulki pod ręką:-)


Pudding z tapioki
400 ml puszka mleka kokosowego
400 ml mleka sojowego
80 g tapioki
100 ml amaretto
2 łyżki erytrytolu

owoce do podania

Tapiokę przesyp do garnuszka, zalej mlekiem  i odstaw na 1 godzinę. Po tym czasie dodaj do niej resztę składników, oprócz owoców, i zagotuj. Gotuj, mieszając od czasu do czasu by tapioka nie przywarła, trwa to około 15 - 20 minut. Przelej do szklanek/pucharków i odstaw do lodówki żeby stężała.
Podawaj z owocami.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz