1 lipca 2016

Bruschetta z groszkiem, fetą i miętą

Zaczyna się sezon na groszek i mam dla Was propozycję na bruschettę. Na warsztatach z pieczenia chleba robiliśmy też pasty do chleba i różne inne propozycje związane z wykorzystaniem chleba. ta bruschetta była jedną z nich. Dla mnie idealny pomysł na nietuzinkową kanapkę:) Użyjcie fety oryginalnej, która ma intensywny smak i jest najlepsza. 

Bruschetta z groszkiem, fetą i miętą
300 g blanszowanego groszku (jeśli użyjesz mrożonego)
1 opakowanie fety
sok z cytryny (do smaku)
porządna garść mięty
1 - 2 łyżki oliwy
skórka z cytryny do posypania
opieczony chleb

Wszystkie składniki, oprócz chleba wymieszaj razem, odstaw na chwile do lodówki. Po chwili przełóż na opieczony chleb i ze smakiem zjedz:))

1 komentarz:

  1. Nie powiem, wygląda to naprawdę interesująco :) Będzie trzeba kiedyś spróbować, choć mistrzem kuchni nie jestem. Jest jeszcze opcja pomocy w związku z doborem składników jak w https://mrchef.pl/jak-to-dziala co powinno pomóc w skróceniu czasu gotowania, a przynajmniej to ułatwi :) Twój przepis jest na medal!

    OdpowiedzUsuń