11 lipca 2016

Prosty tatar z łososia

Lato w pełni, upały czasem zniechęcają do gotowania, a zwykła kanapka już nie cieszy. Może prosty i szybki tatar z łososia będzie pomysłem i rozwiązaniem na takie sytuacje? Może być z łososia wędzonego lub z surowego, który po pokrojeniu w plastry trzeba skropić sokiem z cytryny, posypać lekko solą i odstawić na godzinę do lodówki. Warunkiem udanego tatara z surowego łososia jest naprawdę świeża ryba!

Tatar z łososia
100 g łososia, drobno posiekany
koperek, drobno pokrojony
sok z cytryny
sól
duża łyżeczka kawioru z wodorostów
duża łyżka kwaśnej śmietany

Łososia, sok z cytryny, koperek i sól wymieszaj. Wyłóż na talerz, dodaj śmietanę i kawior i spokojnie zjedz:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz