24 czerwca 2015

Muffiny z białą czekoladą

I muffiny, jaka niespodzianka he he, przepis z własnej głowy na poranne śniadanie dla pewnych weekendowych gości:-)


Muffiny z białą czekoladą

2 jajka
½  szklanki drobnego cukru

2 szklanki mąki
1 łyżka esencji waniliowej

200 g śmietany 18%
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki oleju rzepakowego
½ łyżeczki proszku do pieczenia
¾ łyżeczki sody
1 biała czekolada pokrojona w drobne kawałki

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Formę do muffinek wyłóż papilotkami.
Mokre składniki wymieszaj w misce. W drugiej misce wymieszaj sypkie i wlej do nich mokre. Przełóż do papilotek i piecz około 20 – 25 minut.



2 komentarze:

  1. Pyszne :)
    Że też mi nikt takich śniadań nie przygotowuje...

    OdpowiedzUsuń