Batoniki sojowe
1 szklanka okary
1/4 szklanki płatków żytnich
1/4 szklanki płatków owsianych
5 suszonych moreli
7 rozmrożonych śliwek
2 małe garście pestek dyni
1 mała garść pestek słonecznika
1 mała garść orzechów laskowych
1 mała garść migdałów
sojowe dulce de leche
To zaczynamy od dulce de leche. Swoje zrobiłam z 1 szklanki mleka sojowego i 1/4 szklanki cukru. Gotowałam je na małym ogniu aż nabrało konsystencji mleka skondensowanego.
Dynię i pestki słonecznika upraż na patelni. To samo zrób z orzechami i migdałami. Po uprażeniu pokrój je na mniejsze kawałki. Śliwki i morele też pokrój. Wymieszaj wszystkie składniki razem i wlej mleko sojowe. Przełóż na małą blaszkę i równo rozsmaruj. Piecz około 70 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu pokrój.
Sędzę,że takie batoniki zaspokoją ochotę na słodkie u każdej osoby lubiącej łakocie. Bardzo fajny przepis!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Dzięki:)
OdpowiedzUsuń